0

Vannak emlékeim Hetvehelyről

Vannak emlékeim Hetvehelyről

Turi Tamás egy bivalyerős Hyundai I30N-el áll rajthoz a Baranya Kupán, de az autója nem lesz felmatricázva, hiszen ezúttal Balázs Zsolttal a jobb1-ben, előfutóként fogják felvezetni a Pro+ mezőnyét. A Baranya Kupa tervein kívül a visszatérésről is beszélgettünk 2004 abszolút bajnokával.

Meghívtak téged és a navigátorod is a Baranya Kupára a verseny szervezői. Mivel fog telni a hétvégétek?
Köszönjük szépen a lehetőséget, örömmel jöttünk el Komlóra, ahol egy vadonatúj, utcai Hyundai I30-assal fogunk előfutni. Persze nem egy mezei autóról van szó, hanem egy Hyundai I30N Fastback-ről, ami kb. 280 lóerős. Ma, csütörtökön kapjuk meg az autót, most még nem tudok róla túl sokat mondani. A Pro+ mezőnyét fogjuk felvezetni, így nem készülünk vérbeli versenyzésre, normálisan fogunk autózni, de amennyire a lehetőségek engedik, szeretnénk élvezni az autózást.

Egy két kézifékes kanyar bele fog férni?
Ezt most még nem ígérem meg, de azt sem mondom, hogy nem. Vadonatúj kocsival megyünk, nem akarjuk bő 100 kilométer alatt teljesen bejáratni, :-) vigyázni kell rá. De az biztos, hogy nem csak gurulgatni fogunk. Lehet, hogy elektromos kézifék lesz a kocsiban. Azt meg rángathatom… :-D

A pályák ismerősek? :-) ;-)
Vannak emlékeim… :-)

Nekünk is… ;-)
Hetvehelyről különösen élénken élnek bennem az emlékek, mert ott alaposan összetörtünk egy Subaru Imprezzát. A pályabejáráson pedig majd az összes többi, kevésbé emlékezetes baranyai szakasz és pillanat is egészen biztosan felfrissül a memóriámban. A legfontosabb, hogy karcmentesen célba vigyük a kocsit. Bízunk benne, hogy minden rendben lesz és remekül alakul a Baranya Kupa, mert én alapvetően kedvelem a mecseki pályákat.

Mikor láthatunk olyan autóval, amire nem kell ennyire vigyázni?
Úgy volt, hogy már az idén is ott leszünk a mezőnyben, de meghiúsultak a tervek. Elég komoly ígéreteket kaptunk, amik sajnos csak ígéretek maradtak. Nem engedtem el a rallye-t, szívesen beülnék újra egy versenyautóba, mert nagyon kíváncsi lennék, hogy mit tudnék kezdeni magammal és a fiatalokkal egy ilyen hosszú kihagyás után, amiben éppen benne vagyok. De érzem a küzdeni akarást, szerintem fel tudnám venni gyorsan a versenytempót. Remélem, hogy ezt hamarosan megmutathatom mindenkinek.
Rallye2.hu – Salánki Gábor
A fotó illusztráció.
2019. július 25.
vissza