0

Szauer jött és meglepte a mezőnyt

Szauer jött és meglepte a mezőnyt

Miután a Historic és a Rallye2 mezőnye végzett a pénteki gyorssal, jöhettek a „nagyok”. Nekik kétszer kellett teljesíteniük a vasasi gyorsasági szakaszt, ahol a Szauer-Rácz kettős igencsak meglepte a mezőnyt. Mindkétszer megnyerték a gyorsot és nem is kevés előnyt autóztak össze, a második napot 7 másodperc előnnyel kezdhetik. Mögöttük Klauszék és Botkáék szerezték meg a második és a harmadik helyet, így a dobogót jelenleg a Skoda Fabia R5-ösök uralják. A Skodák után jöttek a Mitsubishik, kisebb csata bontakozott ki Maricsekék és Dudásék között. A két páros az RC3 kategória legjobb helyéért hajt, utóbbi előnye mindössze 7 tizedmásodperc. A zsinórban harmadik győzelmére áhítozó Kovács-Istovics kettős a hatodik helyen zárta a napot.   
A Mitropa Rally Cup élén a Klausz-Csányi duó áll a verseny első napján, megelőzve a Fogasy-Berendi párost.

Botka Dávid-Mesterházy Márk (Skoda Fabia R5, PRO+): Minden rendben volt, csak a rövid váltót tettük fel, így a Fordokkal tudtunk azonos sebességgel menni, gondolom a másik két Skoda hosszú váltóval ment. De nem baj, hogy így alakult, ki akartuk próbálni, hogy ezzel milyen menni. Holnap majd felrakjuk a hosszút, meglátjuk azzal, hogy teljesítünk, de nincs jelentősége, hogy hányadik helyen végzünk.

Kovács Antal-Istovics Gergely (Ford Fiesta R5, PRO+): Szerintem mindenkinek volt kalandja, elég poros, csúszós volt a pálya. Talán az autó beállításánál nem a legjobb döntést hoztuk, nem fordult olyan jól, ahogy szerettük volna. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, és jól is éreztük magunkat. A holnapi pályákat jobban szeretjük, jobban is fekszenek nekünk, holnap támadunk!

Fogasy Gergely-Berendi Dávid (Ford Fiesta R5, PRO+): Az autó jól működött, valahogy én nem működtem megfelelően, nagyon sokat kaptunk. A hátrányunk felével nagyjából el tudunk számolni, hogy hol szereztük, a másik fele még rejtély, de majd kielemezzük mi lehetett az oka.

Klausz Kristóf-Csányi Botond (Skoda Fabia R5, PRO+): Röviden, tetszettek a pályák és jól éreztük magunkat! Jelenleg a második helyen állunk. Alapvetően szerettünk volna biztonságos tempóval kezdeni, holnap szeretnénk gyorsulni, a cél pedig a dobogó teteje lenne.

Maricsek Miklós-Bán Viktor (Mitsubishi Lancer Evo9 R4, PRO+): Nagyon elégedettek vagyunk magunkkal! Én híres vagyok a lassú kezdésről, de most úgy gondolom, hogy nem kezdtünk lassan. Az első gyorson voltak pici hibáink, de jól mentünk, a másodikon pedig még javítani is tudtunk az időnkön a sötétben. Nagyon jó volt a szakasz, a hangulat, tetszett az egész!  

Szauer Gergő-Rácz László (Skoda Fabia R5, PRO+): Nagyon jól éreztük magunkat, jó volt a gyorsasági szakasz és szuper az autónk! A legfontosabb most, hogy mielőbb aludni menjünk, mert holnap új nap, és most már arra kell koncentrálnunk.

Dudás Gergő-Szabó Krisztián (Mitsubishi Lancer Evo9 R4 RS, PRO+): Jól éreztük magunkat, tetszik a pálya, nagyon gyors. Sajnos csak széria motorral megyünk, mert nem érkezett meg a másik, de elégedettek vagyunk a negyedik hellyel. Közel van a dobogó, holnap is mindent beleadunk. 
2019. július 26. hírek, interjúk
vissza