0

Soha nem szereztünk még kupát Komlón

Soha nem szereztünk még kupát Komlón

Bartha Nándi és Karetka-Ülkei Réka nagyon jó döntést hozott, amikor néhány héttel ezelőtt, a Székesfehérvár Rallye-n élesben is összeült, mert azóta a második versenyüket zárták a célban és ráadásul mindkétszer serlegekkel a kezükben mosolyoghattak a futamok legvégén. Veszprémből, egy ezüstéremmel térhettek haza, de Nándi azt mondja, hogy az ilyen ajándékokról szívesen lemondanak, csak mindenki térjen haza épségben, nekik pedig bőven megteszi a bronzérme, már Komlón is, ha kitart egészen az év végéig a jó szériájuk. Bartha Nándival beszélgettünk.
Nem vagy nagy rajongója a murvának, mégis eljöttetek Veszprémbe. Hogyan készültetek a futamra?

Becsülettel felkészültünk, amennyire csak lehet egy ilyen kemény murvás versenyre. Próbáltuk a lehető legalacsonyabban tartani a költségeket, ezért Fróna Jani barátom Hondájáról lekerült murva gumikkal mentünk, amik, mint a verseny végére kiderült nagyok voltak a kocsinknak, szegény Peugeot-nk nem igazán bírt velük.

Nem rendeztetek nagy rohanást, de sikeresen elértetek a célig, és sok ponttal gazdagodtatok. Milyen volt a Veszprém Rallye nektek?

Ahogyan a kategóriatársaink, Neukirchner András és Pardi Kata kiestek, az minket is alaposan megijesztett. Minden jót kívánunk nekik, és szurkolunk azért, hogy hamar felépüljenek. Én viszont elemeltem a lábam a gázpedálról, visszavettük a tempót, de teljesen. Kicsit szerintem túlzásba is vittem az óvatoskodást, ezért a mögöttünk rajtoló Vitek Viktorék néha utolértek minket. Nagyon figyeltem rájuk, igyekeztem, hogy ne tartsuk fel őket, szerintem mindig el tudtuk engedni a citroenes versenyzőtársainkat úgy, hogy nem vesztettek emiatt időt. Az eredmény abszolút nem érdekelt, kizárólag a célt akartuk meglátni. Néhány túlcsúszásunk volt, de megforgásunk nem. Az a baj, hogy túl közel van Veszprémhez Komló. Ha térben nem is, de időben mindenképpen, így vigyázni kellett a kocsira.  Másodikak lettünk az 5-ös géposztályban, amit egy ajándéknak érzek, semmiképpen sem megérdemeltnek. Pontokért jöttünk, amiket begyűjtöttünk, ezzel mindenképpen elégedettek lehettünk. Az autónk jól bírta, mindössze egy lengéscsillapítót és egy motortartó bakot kellett cserélnünk a szervizben, úgyhogy ezúttal a technika ördögével sem akasztottuk össze komolyabban a bajszunkat.

A Baranya Kupán ismét támadás?

Igen, ahogy említettem is, mindenképpen megyünk Komlóra. Azért vigyáztam különösen a kocsira Veszprémben, mert nem akartam veszélybe sodorni a szereplésünket, a Baranya Kupán. Elméletileg egészen jól állunk a bajnokságban, kellenek a további pontok. A mecseki pályákat ismerem, és nagyon szeretem, ezért még jobban készülök a futamra, mint az eddigiekre. Fejben, és technikailag egyaránt. Réka marad, mert egyfelől nagyon bevált, ügyesen navigál, másfelől meg két versenyből kettőn célba értem vele, még szerencsét is hozott nekem. :-) Komlón jó lenne a bronzérmet elcsípni, szeretnék onnan is elhozni egy kupát, mert az eddig még soha nem sikerült. Nem vagyunk nagyra vágyók. Mindenhol csak a harmadik helyet szeretnénk megszerezni. Az már nekünk elég is lenne bőven a boldogsághoz. :-)
Rallye2.hu – Salánki Gábor  
2019. július 24. interjúk
vissza