0

Rallye2-es tervek a rajt előtt

Rallye2-es tervek a rajt előtt

A Rallye2 Bajnokságot ötven páros képviseli Komlón, akik közül sokakat megkérdeztünk arról, hogy milyen tervekkel érkeztek meg a Baranya Kupára?
Erdei Zoltán: Túl nagy terveket nem szövögetünk. Ahogy szoktunk az aszfalt versenyeken, most is csak úgy finoman le szeretnénk gurulni a pályákon. Aztán meglátjuk, hogy hová lesz ez elég. A murván kellett sietnünk, sikerült, de most már nekünk nem kell életre-halálra hajtani, okosan akarjuk nyomni a gázt, aztán a célban kiderül, hogy hová leszünk jók a P12-ben a sok lóerőgyárral szemben. :-) Eddig nem csalódtunk. Reméljük most is így lesz.

Várnai Dávid: Pihengetünk, de Tomi barátom mindig lefárasztja az agyamat. :-) ;-) A terveink komolyak, szeretnénk a kategóriánkban egy szép eredményt elérni, de az összetett állására is figyelni fogunk. Tetszik, hogy aszfalt, tetszik, hogy széles és az is tetszik, hogy dobál. Eddig szimpatikus a verseny, csak az autónk bírja ki. A Hondánk megsínylette a Veszprém Rallye-t, nagyjából megszögelték a srácok, köszönet érte, de még ma sem volt nyugtuk, még csütörtökön is szereltek. Eddig még kipróbálni sem tudtuk az autót, de hamarosan sort kerítünk arra is.

Karner Zoltán: Soha nem indultunk még a Baranya Kupán, a célba érkezés lenne ezért a legfontosabb a számunkra. Jó, hogy három kör lesz, mert az elsőben felmérjük a terepet, aztán pedig megpróbálunk valami tempószerűséget is bemutatni. Ez a tervünk.

Kovács Gergő: Elsősorban szeretnénk összeszokni, aztán pedig egy jót versenyeznénk is. Én még soha nem ültem hátsókerék hajtású versenyautóban, mint navigátor, de reméljük, hogy minden rendben lesz.

Bucsi József: Sikerült most újra összerakni az autót, legalábbis ismét ezt hiszem. :-) Csak menni akarunk egyet, mert az évünknek tulajdonképpen annyi. Nem a világ megváltása a terv Komlón, inkább megkezdjük a felkészülést a jövő esztendőre.

Ratting Tamás: Nekem hazai futam, Buszosnak kevésbé, így ketten megpróbálunk összerakni egy jó Baranya Kupát. Egyedi rajtengedéllyel állunk rajthoz, de az időeredményeinket a Rallye2-es versenyzőkhöz fogjuk hasonlítani. Nem titkolt célunk, hogy a teljes mezőnynek az elejében szeretnénk végezni.

Bencs Zoltán: Szeretnénk célba érni. Veszprémet kihagytuk, Székesfehérváron megelőzött egy kerekünk, gyorsabb volt, mint mi. A kocsin most is variáltunk ezt-azt, mert soha nem nyugszunk tőle, meglátjuk, hogy mit érünk el az újításokkal.

Gyöngyösi Marcell: A csúfos évkezdet és a bukdácsolás után - csak Székesfehérváron értünk célba - szeretnénk teljesíteni a versenytávot. A pályák jók, tetszenek, az autó jónak tűnik. De ez mindig így van, amikor elindulunk. Aztán egyszer csak meggondolja magát. A kedvünk ennek ellenére rendben van, jól érezzük magunkat és ugyanolyan jól elvagyunk, mint ahogy szoktunk. :-) ;-) Csak túl meleg ne legyen. A teszten azt hittem, hogy megsülök az autóban.

Foczkó Ákos: Célba érni, versenyezni és pontokat szerezni. Nem elégedhetünk meg bármivel, mert szeretnénk a tabellán előrébb lépni a jelenleg elfoglalt helyünkről.

Marton Zoltán: Szeretnénk célba érni. Csak ennyi. Nyerni szeretnénk. A lottón. Az ötösön, a hatoson egyaránt. :-) Az autónkat Pista megcsinálta, most úgy tűnik, hogy teljesen jó. A Baranya Kupán eddig még nem értem soha célba, elhatároztam, hogy idén ennek is sikerülnie kell. :-) Milyen okosságot mondjak még? Elgumiztuk magunkat. Öööö…. Várj! Ezt a verseny végén kell mondani. :-D

Tordai Gábor: Egyben szeretnénk az autót célba juttatni. Meg kell ismerkednünk a Baranya Kupával, mert eddig még nem jártunk a környéken. Elsőre a pályák szenzációsak, szeretnénk sok tapasztalatot és kilométert gyűjteni rajtuk.

Bartha Nándor: Komolyabb tervekkel, nagyobb reményekkel érkeztünk Komlóra, mint Veszprémbe. A Balaton parti ezüstérmünk ellenére azt mondom, hogy az a futam nagy szégyen volt a számunkra. De célba értünk, valamit, valamiért. Jól felkészítettük a kocsit, ami új dekorációt is kapott. A pályákat ismerem, titkon reménykedek abban, hogy jól tudunk majd rajtuk autózni.

Papp Arnie: Gyorsan szeretnénk menni, azért, hogy jó eredményt érjünk el. Ezek a főbb csapásvonalak. Egyelőre jól érezzük magunkat, a teszten csúszkáltunk téli gumikkal, de elég komolyan vettük a tesztet. Új navigátorom lesz, Béres „Unicum” Attila személyében. A kocsiban jó a hangulat és máris sokat segített nekem. Reméljük, hogy a verseny is jól fog elsülni.

Fábián Donát: A tervek a szokásosak. Szeretnénk magunkat jól érezni, amihez adottak lesznek a szuper pályák. Mindet szeretjük. Próbáljuk túlélni a meleget.

Fábián Dániel: Célba érni és egy nagyot versenyezni szeretnénk. Minden pálya tetszik, de jó lenne rajtuk minél kevesebb időt tölteni, igyekszünk, hogy nagyon gyorsak legyünk.

Trencsényi Vince: Dávid most nem ért rá, így Verba Gáborral, Édesapám navigátorával fogok rajthoz állni. Első aszfaltos futamom lesz a vadiúj Ford Fiestánkkal, ezért az elsődleges feladat a tanulás lesz. A második első számú szempont :-) pedig az abszolút győzelem. Szeretnénk megismételni a veszprémi eredményt, és ha az sikerülne, akkor a bajnokságban is meg tudnánk szökni. Ezek közt a tervek közt kell megtalálnunk az arany középutat.

Rónavölgyi Endre: Mindig olyan tervekkel ülünk az autóba, hogy nyerünk, de még soha nem jött össze. :-) Egyszer meg kell törnie a jégnek, és reméljük, hogy ennek most eljön az ideje.

Krajnyák Petra: Ahogy a többiek is, mi is nyerni jöttünk. Azt gondolom, hogy szoros küzdelemre készülhetünk a Kia kupában, ügyesek az ellenfelek. Meglátjuk, hogy ki lesz a leggyorsabb. Győzzön a jobbik. :-)

Vogel Adrienn: Valójában azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat, mert a hosszú kihagyás miatt mi kiszálltunk a bajnoki címért folytatott csatából. Nem tudunk annyi versenyen részt venni, hogy ledolgozhassuk a hátrányunkat. Tavaly már mentünk itt néhány pályán, de lesznek számunkra újak is, amik okozhatnak meglepetéseket. Főleg a Picanto-nak, mert a dobálós pályákat nem kedveli a mi kisautónk. Nem erre van kitalálva. De célba szeretnénk érni, így okosan próbáljuk nyomni a gázt, hogy beosszuk a kocsit. A célban szeretnénk megünnepelni a verseny végét, kívánom, hogy a vetélytársainknak is jól alakuljon a hétvégéje.

Szabó Attila: A teszten szerettünk volna megautóztatni téged, csak ez sajnos nem sikerült. Köszönjük a segítséged, a verseny előtti jótékonysági autóztatás szervezési munkáiban. (Szívesen, jövőre újra nekifuthatunk… :-) ) A résztvevőknek, a licitálóknak és a feleségemnek is köszönünk mindent! A teszt sikeres volt, mert jelentkezett egy kisebb hiba a kocsinkon, amit a PSZA-s fiúk hamar megoldottak. Holnap, már ismerős lesz a vasasi pálya. Mindent bele fogunk adni, ám rizikót nem akarunk vállalni. De lassan sem fogunk menni. ;-)

Magyari Beck Szabolcs: A csapat, és a navigátor is új lesz, bár mindenkit ismerek. Ifj. Kanyik Anti készítette fel az autónkat, köszönet érte. Patkó Gabival elkezdtük az összeszokást a pályabejáráson, holnaptól pedig élesben is teszteljük egymást. Örülök, hogy megvagyunk a 2WD kupában, lesz kategóriánk, mi csak arra hajtunk. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hétvégéből.
Rallye2.hu – Salánki Gábor
 
 
  
 
2019. július 25. interjúk
vissza