0

Rá kell hangolódni az autónkra

Rá kell hangolódni az autónkra

Maricsek Mikiék számára nem úgy alakult eddig a 2019-es versenyévad, ahogy azt a pilóta eltervezte, ezért Komlón csakis arra vágyik, hogy Bán Viktor segítségével, tét nélkül újra ráhangolódhasson a Mitsubishi Lancerük mind a 330 lóerejére. Maricsek Miklóssal beszélgettünk.

Túl vagytok a Baranya Kupa tesztjén. Milyen a hangulat, mit vártok a hétvégétől?

Nagyon szeretjük a Baranya Kupát, Markó Tibiék mindig jó versenyeket csinálnak, örömmel jövünk Komlóra, mert maximálisan odafigyel mindenre a szervezőgárda. Ráadásul még messze sem kell utazni ezért, hiszen Pécsen van a műhelyem. A Baranya Kupa nekünk nemcsak versenynek, hanem tesztnek is ideális lehet, mert az első félévünk nem sikerült túl fényesen, elmaradt a várakozásainktól. Mindeddig nem tudtam elég gyors lenni, koncentrációs problémákkal küzdöttem, a munkám miatt nem sikerült maximálisan összpontosítanom az autózásra. Talán arra is jó lesz ez a futam, hogy ezen a problémán valamennyit javítsunk. Teher és tét nélkül remélem könnyebb lesz ráhangolódni a versenyzésre, valamint a 330 lóerős Mitsubishink kanyarsebességére, illetve a féktávokra. :-)  

Van egy közös projektetek a Baranya Kupa szervezőivel. Mi az és hol tart?

A Rally Cafe magazint mindig is próbáltuk népszerűsíteni Tibiék rendezvényein, most pedig szeretnénk néhány videófelvételt is készíteni, amit már a verseny közben publikálunk az Interneten. Már a teszten is készítettünk ezekből párat. Ezzel is próbáljuk egymást segíteni, és támogatni. A Rally Cafe újság és a honlapunk mellé hamarosan elindítjuk a Rally Cafe TV-t is. Ezzel most kísérletezünk. Ha minden összeáll, akkor remélem, hogy még sikeresebbek lehetünk, mint eddig. Ha pedig a rendezőknek is segíthetünk ezzel az újdonsággal, az csak külön öröm lesz a számunkra.
Rallye2.hu – Salánki Gábor
2019. július 26. interjúk
vissza