Mitropa Kupa már másodszor-magyar győzelemmel

A Baranya Kupa tavaly már bizonyított a Mitropa Rallye Cup versenyzőinek, és a Mitropa Kupa is bizonyított Komlón – erre a bizalomra építve idén is eljött a sorozat a Mecsekbe. Nyolc külföldi páros és négy magyar egység rajtolt el a hétvégén.

Mitropa Kupa már másodszor-magyar győzelemmel

 

A cél mindenekelőtt az esélyes, a német ralibajnokságban is versenyző Hermann Gassner – Karin Thannhäuser páros befogása, netán megelőzése volt. Ez Lovász Páléknak és Várkonyi Szabolcséknak rögtön az elején sikerült is. Lovászék technikai hiba miatt szombatra egész hátra kerültek az értékelésben, de mindkét páros egész nap folytatta a száguldást, Gassnerék egyszer sem kerültek eléjük. A Várkonyi-Makai páros egy számukra szinte még ismeretlen autóban robogva magabiztosan nyerte meg a kupasorozat komlói futamát, Lovászék pedig feltornászták magukat a hetedik helyre.

 

A külföldi versenyzők a pályák gyorsaságával barátkoztak, no meg az időnként előforduló hepe-hupákkal. De jól vették az akadályokat, a rutinos Gassner-Thannhäuser kettős a második helyen futott be, a harmadik helyet a Cristian Terpin - Stefano Ierman páros szerezte meg.

 

Várkonyi Szabolcs – Makai Gergely: „Ez verseny volt a versenyben, így az egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen azért az öröm van előtérben, mert a Mitropa Kupát megnyertük, és a nagy esélyes Hermann Gassnert meg tudtuk verni. Igazából először mentem ezzel az autóval, idén megyek először Mitsubishivel. Nagyon furák voltak nekem azok a pályák, ahol kétszáz felett kell lobogni, ezt még szoknom kell. Az R2-es, R3-as autók amikkel eddig mentem 170-nél már leszabályoztak, úgyhogy ott kis nyugalom volt, itt meg továbbra is kell figyelni. Nagyon örülünk az eredménynek és nagyon örülünk, hogy itthon meg tudtuk nyerni a Mitropa Kupát.”

 

Hermann Gassner – Karin Thannhäuser: „Nagyon jó a célban lenni, minden rendben ment. Szép rendezvény volt. A pályák nagyon gyorsak, de megvan a maguk szépsége.”

 

Cristian Terpin – Stefano Ierman: „Nagyon gyors és nagyon jó verseny volt, gratulálok a szervezőknek.” 

2017. augusztus 05. hírek
vissza

Marco Racing Team Kft 2017 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!