Legyőzték a hőséget

Akárcsak az elmúlt években, idén is elsősorban a Rallye2 és a Historic OB mezőnyéről szólt az Int. M6 LOG Baranya Kupa, de hozzájuk csatlakoztak a Mitropa Kupa és az M csoport versenyzői is. A Rallye2 és a Historic számára ez másfélszeres szorzójú verseny volt, ami különösen sokat nyom a latba az éves értékelésben.

Legyőzték a hőséget

A verseny programját egy kicsit megbolondította a Marco Racing Team az eddig megszokotthoz képest, hiszen pénteken a versenyzők előbb teljesítettek egy rövidebb gyorsasági szakaszt, majd Komló fő utcáján szórakoztatták a közönséget a prológon. A Historic mezőnye ezután pihenni ment, a Rallye2 és az M csoport versenyzőit viszont még várta az újdonságnak számító Vasas-Hosszúhetény gyors, méghozzá sötétben. Szombaton további hat gyorsasági szakaszt kellett teljesíteniük a rajthoz állóknak, két pályával, hőségben.

 

Talán a Rallye2 Bajnokságban volt a legnagyobb tétje ennek a versenynek, hiszen a Csomós-Nagy páros húsz ponttal vezette a bajnokságot a Berényi-Pap kettős előtt. A nagy csata azonban sajnos elmaradt, Berényiék áramtalanítója elromlott, ők már a szombat reggeli szervizből sem tudtak kiállni. A küzdelem más frontra terelődött át, először az ifj. Fogarasi-Papp és a Kaltenecker-Koszta kettős harcolt a legjobb időeredményért, majd Csomósék is magukra találtak, megnyerték az utolsó három szakaszt. Csomósék a legutolsó gyorson még egy lapáttal rátettek és megkaparintották Kalteneckeréktől az abszolút második helyet. Ifj. Fogarasiékat már nem lehetett legyőzni, de Csomósékat kárpótolta a bajnoki cím megszerzése.

 

Az M csoportban rajthoz álló 33 versenyzőpárosból 28-an fejezték be a küzdelmet. Megtörtént, amire a Kovács Antal-Istovics Gergely kettős már két éve várt itt a Mecsekben, hazai pályán győzelmet arattak. Nem is akárhogyan, a szombati napon minden gyorsaságit megnyertek. A páros mögött a Mitsubishit terelgető versenyzők között ment az adok-kapok, hol Maricsekék, hol Maticsék voltak gyorsabbak. A két duó csatája egészen a hetedik gyorsasági szakaszig tartott, Maricsekék ott újra visszaszerezték az abszolút értékelés második helyét és meg is tartották a célig. Maticsék így a dobogós harmadik hellyel zárták a komlói hétvégét.

 

A Historic mezőnyét végig a Wirtmann Ferenc-Barna György páros uralta a 41 éves Forddal, minden próbát megnyertek és közel két percet vertek a többiekre. Mögöttük a Varga-Patkó és a Szőnyi-Szarka kettős hajtott a dobogós helyekért, végül Vargáéké lett az ezüst.

2017. augusztus 05. hírek
vissza

Marco Racing Team Kft 2017 ©

Az oldalon található szöveg, kép és videóanyag szerzői jog védelem alatt áll. Bármilyen felhasználásuk más oldalakon csak az oldal tulajdonosának írásos beleegyezésével lehetséges!