Kovácsék megvédték címüket

Kovácsék megvédték címüket

A Kovács Antal-Istovics Gergely páros nyerte nyolc gyorsasági szakasz teljesítése után a 2018-as Int. Marso Baranya Kupát az A-Híd kupáért. A kettős nagy fölénnyel ért célba, nyolcból hétszer bizonyultak a leggyorsabbnak. Kovácsék zsinórban másodszor lettek a komlói verseny M csoportos győztesei. A második helyet az ifjabb Ranga László-Fodor Ádám duó szerezte meg, a dobogó harmadik fokára a Szauer Gergő-Rácz László páros állhatott fel. Bár az M csoport értékelésében csak negyedik lett a Fogasy Gergely-Berendi Dávid kettős, de a Mitropa Kupát magabiztosan nyerték Várkonyiék és a német Gassnerék előtt. A GT Masters-ben a Rafael Tamás-Pap Tamás bizonyult a legjobbnak.
A főképpen a nézők szórakoztatására létrehozott All Star kategóriában ketten maradtak a pályán a verseny végére, a Stepán Árpád-Göbölös Péter és az ifj.Vizelli Károly-Nagy Péter kettős. Az olasz vendégversenyzők, a közönségkedvenc Paolo Diana-Diego Zanotti páros az utolsó előtti gyorson vérzett el.

Kovács Antal - Istovics Gergely:Viccesen akartunk adni valaki másnak is egy szakaszgyőzelmet, hogy ne legyen olyan egyszerű a képlet. Szeretjük ezt a versenyt, nekünk hazai pályának számít. A győzelem volt a cél, de nem gondoltam volna, hogy ilyen nagy fölénnyel sikerül nyerni. Ez külön öröm. Nyerni mindig jó.

Ifj. Ranga László - Fodor Ádám:Fél év alatt nagyon elszoktam a versenyzéstől, ez érezhető volt rajtam. Próbálkoztunk gumival, beállítással, mindennel, de ezt nem is szabad magyarázni, egyszerűen az Anti sokkal gyorsabb volt. De jó, hogy ilyen gyors volt, húzott minket is, gyorsultunk is folyamatosan. Ádámnak jelest adok.

Szauer Gergő – Rácz László:Ezen a hétvégén ennyire voltunk képesek. Nagyon jól éreztük magunkat, ez volt a lényeg. Az autó is jól viselkedett. Szenzációs volt, főleg az utolsó gyors.

Fogasy Gergely – Berendi Dávid:A kanyarokban próbáltunk sietni, ezt az egyenesekben nem tudtunk mindenhol megtenni. Ennek volt a hátránya az, hogy beestünk, itt buktuk el a dobogós helyünket. Ettől függetlenül elégedettek vagyunk, mert a Mitropa Kupát, amit szerettünk volna megnyertük, megvan zsinórban a negyedik győzelem.

Rafael Tamás- Pap Tamás:A lényeg az volt, hogy minél több kilométer legyen az autóban, de ide mindig szerettünk jönni, szerintem jövünk jövőre is. Sajnos a kocsinkkal sok bajunk volt, nem volt egy igazán tiszta körünk, de szerencsére így is nyertünk, ne panaszkodjunk.

Stepán Árpád-Göbölös Péter:Nagyon szeretjük ezt a versenyt, nekünk igazából ez számít hazainak, mert kaposváriak vagyunk. Igyekeztünk a lehető leglátványosabban autózni, több-kevesebb sikerrel. Örültek nekünk a nézők, nagyon sokan voltak, nekik is nagyon köszönjük, hogy ennyire biztattak minket. Egy apró technikai hibánk volt, amit az etapon orvosoltunk, a generátor félig leesett.
2018. augusztus 04. hírek
vissza