0

Klauszék nyerték a Mitropa Kupát

Klauszék nyerték a Mitropa Kupát

Véget ért az Int. HÍDÉPÍTŐ Baranya Kupa a HERTZ Kupáért PRO versenye is, melynek győztese a Klausz Kristóf-Csányi Botond kettős lett. Klauszék tizenhárom gyorsasági szakasz teljesítése után 41,6 másodperc előnyt gyűjtöttek össze a kétszeres győztes, Kovács-Istovics páros előtt. A negyedik gyorson vették át a vezetést és nem is engedték át utána senkinek, tulajdonképpen megszorongatni sem tudták őket az ellenfelek. Bár az elsőséget nem, de a gyorsasági győzelmet sikerült elhappolni néhányszor Fogasyéknak és Kovácséknak is Klauszék elől, mindkét páros két-két legjobb időt jegyeztetett a neve mellé. Kovácsék a saját csapatuknak is bebizonyították, hogy tudnak ők jó eredményt elérni Árpádtetőn is, nem csak Hetvehelyen.  

A Mitropa Kupa dobogósai a Klausz-Csányi, a Fogasy-Berendi és a László-Baumgartner párosok lettek.    

Klausz Kristóf-Csányi Botond (Skoda Fabia R5): Nagyon taktikus és esős versenyen vagyunk túl, szerencsére a célban, egy győzelemmel a zsebünkben. Úgy tűnik, kezdünk összeszokni a Skodával, és eredményesebbek vagyunk vele. Reméljük a Mitropa Kupában tudjuk tovább gyűjteni a pontokat és a bajnoki címet is megszerezzük a végén.

Maricsek Miklós-Bán Viktor (Mitsubishi Lancer Evo9 R4): Szenzációs volt a verseny, de igazából ez a verseny mindig az! Nagyon gyorsan tudtunk menni, igazi rali verseny volt. Nekünk még a végére is tartogatott meglepetést, meg kellett küzdenünk a PRO versenyének abszolút harmadik helyéért. Sikerült és nagyon boldogok vagyunk!

Fogasy Gergely-Berendi Dávid (Ford Fiesta R5): Először is Mikiéknek gratulálunk! A végsőkig küzdöttünk a harmadik helyért, és nem örülünk, hogy lecsúsztunk róla. Tegnap rontottuk el ezt a versenyt, nem találtuk a ritmust, ma már jobban teljesítettünk, de kevés volt. Örültünk volna a végén még egy kis esőnek, de nem jött össze. A Mitropa Kupában értékes pontokat gyűjtöttünk.    

Kovács Antal-Istovics Gergely (Ford Fiesta R5): Mindig jól érezzük magunkat a komlói versenyen, nekünk ez félig hazai verseny. Az utolsó gyorsot megnyertük, elégedettek vagyunk az elért eredménnyel.
László Zoltán-Baumgartner Péter (Ford Fiesta): Szuper versenyen vagyunk túl, jól éreztük magunkat. Nagy harcban voltunk az ellenfelekkel, küzdelmes volt végig.

Perge György-Kovács György (Mitsubishi Lancer Evo9): A verseny jó rendezésű volt, igazából ilyen jó kiszolgálásban rég volt részünk. Az időjárás lehetett volna kicsit kegyesebb hozzánk, az eső nekünk nem a szívünk csücske, de ezt dobta a gép, ezt kellett megoldani.
 
2019. július 27. hírek, interjúk
vissza