0

Klauszék átvették a vezetést a PRO élén

Klauszék átvették a vezetést a PRO élén

A PRO+ csoport mezőnye nyitotta a szombati versenynapot, elsőként Mecsekpölöskén, majd Hetvehelyen végül Remeteréten remekeltek. A reggeli időjárás alaposan megtréfálta a versenyzőket, komoly fejtörést jelentett mindenkinek, milyen gumikkal is vágjanak neki az első körnek, hiszen nem lehetett tudni, mennyire csúszós, eső áztatta pályák várnak rájuk. Ennek esett áldozatául a tegnapi győztes Szauer-Rácz kettős is. Hetvehelyen mindösszesen 4 kilométert tudott teljesíteni, egy jobbosban besokallt és alaposan összetörte a Skodát, de szerencsére a páros nem sérült meg.   
Szauerék kiesése után a Klausz-Csányi duó vette át a vezetést az PRO élén, mindkét gyorsasági szakaszon a legjobban teljesített. A három szakaszt követő szervizparkba 34 másodperc előnnyel érkezett, megelőzve a Kovács-Istovics párost. A dobogó legalsó fokát jelenleg a Maricsek-Bán duó foglalja el.  

Klausz Kristóf-Csányi Botond (Skoda Fabia R5, PRO+): Nagyon jó volt az első kör, az első gyorson folyamatosan nyomtuk Gergőéket. Ők hibáztak a második gyorson, mi pedig átvettük a vezetést. Az első két gyors még száraz, viszont a harmadik már vizes volt. Pici gondot az okozott, hogy előtte álltunk 15 percet a rajtban és kihűlt a fék, a gyors feléig azzal foglalkoztunk, hogy bemelegítsük.

Botka Dávid-Kürti Tamás (Skoda Fabia R5, PRO+): Az első gyors még jó volt, a második, harmadik már annyira nem, mert vizes, csúszós volt és nem oda való volt a gumink.       

Kovács Antal-Istovics Gergely (Ford Fiesta R5, PRO+): Az első kör számunkra problémamentesen lement, ám kicsit az időjárás szeszélyes. Hol vizes, hol száraz a pálya, nem tudod eltalálni a megfelelő gumit. Jövünk felfelé, jelenleg a második helyen állunk, Kristóf eléggé elment, de próbálunk még sietni.

Maricsek Miklós-Bán Viktor (Mitsubishi Lancer Evo9 R4, PRO+): Az első szakasz nagyon korai volt és rettentően gyors! A másodikra felébredtünk, a harmadikon kikerültünk a komfortzónánkból, de összességében jól érezzük magunkat.

Dudás Gergő-Szabó Krisztián (Mitsubishi Lancer Evo9 R4 RS, PRO+): A pályák nem voltak rosszak, csak az utolsó volt már nagyon csúszós, ott nehezebben tudtunk menni.

Fotó: Facebook/Korda Racing
2019. július 27. hírek, interjúk
vissza