0

Int. Baranya Kupa 2019? Persze!

Közeledik az idei Baranya Kupa, rövidesen megjelenik a hivatalos versenykiírás. Mi várható az idei versenyen, mezőnyök, helyszínek, program, a részletekről a rendezőt, Markó Tibort kérdeztük.

Az elmúlt időszakban több, olykor ellentétes hír is felröppent a versennyel kapcsolatosan. Ezekből mi a valóság?

A pletykákkal nem érdemes foglalkoznunk, fontosabb a valós feladatainkra koncentrálnunk, akad bőven. Egy olyan esemény kapcsán, ami sok ezer embert érint elkerülhetetlen, hogy szárnyra keljenek ilyen-olyan változó valóságtartalmú hírek. Manapság az elektronikus közösségi platformok kéretlenül is ontják az önjelölt „szakértőket”, a „jól informáltakat”. Tudnunk kell az információkat szelektálni. Kétségtelen, hogy talán rögösebb az utunk a korábbiakhoz képest, de a célunk nem változott, szeretnénk most is egy élvezetes versenyt összehozni mindenkinek. MINDENKINEK!

 

Hol tart az előkészítés?

A verseny szükséges dokumentumait a szövetség (MNASZ) illetékes bizottságai vizsgálják. Remélem, hogy minél hamarabb publikálhatjuk a végleges, jóváhagyott versenykiírásokat. Közben a munka gyakorlati részével is szépen haladunk.
  

     
 


Jól értettem a többesszámot? Több kiírás is lesz?

Igen. A vonatkozó szabály változása miatt külön szerepel majd a Rallye2 + Historic, illetve az eddigi ’M’ csoport, ’PRO+’ néven. Ezért két, külön kiírást készítettünk.

 
 

Szaladjunk végig a mezőnyökön, kiket vár idén a Baranya Kupa?  

A hazai főszereplők idén is a Rallye2 és Historic OB versenyzői. Számukra közös versenykiírásban foglaltuk össze az idei verseny részleteit. A nemzetköziséget idén is a Mitropa Rally Cup (MRC) képviseli. Az MRC indulói, a további külföldi nevezők, valamint a hazai ORB és ORC versenyzők idén már nem ’M’ csoportban, hanem a „PRO+”-ban indulhatnak együtt, tulajdonképpen egy külön versenyen, külön versenykiírás alapján. És végül, de nem utolsó sorban az ex-MARB, azaz Rallye3 versenyzőkről: Ők a Rallye2 mezőnyében, külön értékeléssel teljesíthetik az idei Baranya Kupát.
 


Idén is életre hívjátok a GT Masters mezőnyt?

Így van, idén is invitáljuk a ’GT Masters’ indulókat, ami ugyebár a nagy motoros, hátsókerék hajtású autókat takarja. Itt nem Mitsukkal kell harcolniuk a kategória helyekért, itt nem másodhegedűsök, hanem főszereplők lesznek. Cserébe annyit várok ettől, hogy adottságaiknak megfelelően közlekednek, és élvezik a jelenlétet. Nem titok, ez a BMW-k, a Porschék, Nissanok terepe és lehetősége elsősorban. Ennek megfelelően külön értékeléssel várunk minden GT autós párost.
 


A helyszínek, pályák már publikusak?

Két héttel ezelőtt a Székesfehérvár Rallye-n már térképes szórólapokkal bombáztuk a versenyzőket, így nevezhetjük publikusnak a kérdést. A verseny felépítése: szerda – pályabejárás, csütörtök: pályabejárás, teszt és fakultatív átvétel, péntek: pályabejárás, átvételek, prológ, és 1 v. 2. gyorsasági, szombaton: reggeltől estig verseny, majd Rallye Party. Vasárnap: reboot, ebéd, és haza út. A helyszínekről: az alapvetések nem változnak, Komló városában a szervizek ugyanott, versenyközpont ugyanott, gyűjtők ugyanott. A pályákról: prológ Komló belvárosában, a pénteki gyorsasági Vasas – Hosszúhetény (11,0km), szombati pályáink Magyarhertelend – Orfű – Abaliget (7,30km), Hetvehely – Golgota (11,00km), Remeterét – Árpádtető (9,00km). A ’PRO+’ 117,60km, a Historic 106,60km, míg a Rallye2 mezőnye 86,60km gyorsasági szakaszt teljesít. Az eredeti tervünk szerint a Rallye2 és a Historic idén is egyforma versenyt teljesített volna, de végül csak a Historic mezőnye kaphatta meg a szorzót és így az emelt távot. Remélem, nem maradok egyedül a véleményemmel, miszerint ez a program minden indulónk számára biztosítja az élvezetes és változatos versenyzés lehetőségét.
 


A nézőknek mit ajánlanál? 

Az idei évben szeretnénk javítani a nézők kiszolgálásának minőségét. Több ötletünk is van, igyekszünk minél többet megvalósítani belőle. Természetesen a konkrétumokról tájékoztatni fogjuk az érintetteket, azaz, a nézőket. A verseny idei programja, helyszínei kedvez a nézőknek, ugyanis könnyen, jól megközelíthető pályák várják őket. A weboldalunkra hamarosan felkerülnek a végleges térképek, ami jelentősen segíti majd a publikum tájékozódását. Belépő idén sem lesz, a versenyhelyszínek ingyenesen látogathatóak, az írott és íratlan szabályok betartásával. De ami a legfontosabb: az autósport továbbra is kiemelten veszélyes üzem, ezért minden nézőtől józan gondolkodást és együttműködést kérek, hogy az idei esztendő is balesetmentesen érjen véget. 

 

Hol juthat információhoz a versenyről az érdeklődő néző, versenyző? 

A hivatalos weboldalunk továbbra is a www.baranyakupa.hu, jelen vagyunk a facebookon is: Baranya Kupa 2019 official oldallal, és az instagrammon is - Baranya Kupa 2019 official – ott vagyunk.

 

A Marco Racing Team igyekszik feldobni a versenyeit mindig valami extrával. Tavaly például sztárvendégekkel. Az idei versenyen számíthatunk valami különlegességre? 

A körülményeink jelentősen megváltoztak, ismert okokból csökkent a mozgásterünk, de igyekszünk ehetőt főzni abból, ami még a rendelkezésre áll. Elsőnek lenni valamiben, elsőként kitalálni, megvalósítani valamit rendkívül motiváló. A tavalyi évben is sikerült eredményesen megtennünk, jó érzés volt úttörőnek lenni, amit már nem vehet el senki, max. másolhat. Az idei évben kevésbé harsány végeredménnyel, de hasonló elánnal szervezem, hogy újra egy versenyre, és pályára csaljam három-négy korábbi bajnokunkat, abszolút bajnokunkat, hogy itt legyenek a versenyen, hogy az egykori és jelenlegi rajongóik ismét találkozhassanak velük, sőt! egy játék keretében néhány szerencsés rajongó navigátorként is szerepelhet a rallyesport nagyjai mellett. Erről egyenlőre ennyit mondhatok, később folytatjuk a részletekkel. A versenyzőknek – a tavalyi minta alapján – ismét extra gyűjtőkkel készülünk, olyanokkal, ami csak a Baranya Kupán valósult meg eddig. Egyfajta VIP gyűjtőket alakítunk ki, amivel minden a versenyünkön induló versenyzőt megvendégelünk. Szintén a versenyzők számára készülünk még néhány kiegészítéssel. Az egyik megoldást az EB-n alkalmazott rendszer alapján dolgozzuk ki - azaz, magyarosítjuk - ami a versenyzők tájékozódását segíti majd jelentősen a pályabejárás és a verseny idején, a másik pedig egy a jövőbe vetített, hosszabb távú project első lépése lesz, a VB futamokon alkalmazottakat alapul véve formálunk itthon is használhatóvá egy ingyenesen, a szervizparkra kiterjesztett WiFi elérhetőséget, egyenlőre a versenyzők számára, később nagyobb volumennel, a kiszolgált kliensek számának drasztikus emelésével és célirányosan fejlesztett hasznos és támogatott saját tartalommal kiegészítve. Ezek az idei terveink és kíváncsian várom a fentiek megvalósulását, ill. a címzettek – nézők és versenyzők – reakcióit.  

 

Ezek szerint rövidesen megjelenik a jóváhagyott kiírás, addig is megtekinthető a „Programajánló” dokumentum, amiből a versenyzők nyerhetnek részlet információt a versenyről. Nevezési zárlat mikor van?

A nevezési zárlat 2019. július 12. péntek. A Rallye2 és Historic bajnokságok indulói majd a szokott web felületen keresztül tudnak nevezni, míg a PRO+ indulókkal (ORB+ORC+MRC) e-mail-ben történik majd a nevezés folyamata. És itt is szeretném jelezni, hogy a szabályok adta kereteken belül a marcoracingteamkft@gmail.com email címre várjuk még előfutók jelentkezését.

                            

  Programajánló:  
 
                   
Programajánló PRO+      Programajánló R2+HISAggódnunk nem kell, idén is lesz minden a Baranya Kupán…

A verseny mezőnye a hazai Rallye2 és Historic OB mellett a PRO+ Mitropa, ORB és ORC indulóival lesz teljes. Csütörtökön tesztet, pénteken belvárosi prológot és éjszakai gyorsot is rendezünk, szombaton pedig újabb 3 helyszínen lesznek láthatók az Int Baranya Kupa 2019 indulói és bajnok-sztárvendégeink. 

 

Hivatalos oldal?

Ahogy eddig is: www.baranyakupa.hu

 
 
2019. június 25. hírek
vissza