0

Felfoghatatlan érzés

Felfoghatatlan érzés

Szauer Gergő és Rácz Laci pár héttel korábban már kipróbálhatott egy R5-ös versenygépet, de a Skodával futott tesztkörök után mégsem tudnak felocsúdni az ámulatból. Szauer Gergő mégis azt mondja a rajt előtt, hogy ők nem csak az autóval barátkozni, hanem autóversenyezni érkeztek Komlóra.

Pályafutásotok során először ültök futamon R5-ös versenyautóba. Milyenek voltak az első tapasztalatok a Skodátokkal?

Érdekes kérdés, nehéz szavakba önteni. :-) Az első tapasztalatok egyenesen brutálisak voltak. Egyszerűen mellbevágó ez a kocsi. Soha az életben nem volt még ránk semmi olyan hatással a rallye-ban, mint ez az autó. Nem tudtuk elképzelni eddig, hogy egy autó képes ilyesmire, mint, amit ez a Skoda Fabia R5 tud. Felfoghatatlan érzés…

Mit vártok a Baranya Kupától?

Elsősorban egy jó versenyt várunk, és azt, hogy jobban megismerkedünk a kocsival. A pályákat szerdán elkezdtük bejárni, amit csütörtökön folytatunk, de mindegyik ismerős, mert legalább egy alkalommal az összesen autóztunk már. Első versenyünkre készülünk ezzel a csúcskocsival, de nem feltartott kézzel fogunk rajthoz állni. A magunk módján megpróbálunk majd sietni, miközben ismerkedünk vele. Autóversenyzők vagyunk, versenyezni jöttünk Komlóra, ezért mindenképpen szeretnénk gyorsan haladni, és a lehető legtöbbet kihozni magunkból, valamint az autóból is. Erre fogunk törekedni a Baranya Kupán, aztán a többi a pályákon kiderül. A legfontosabb az lesz, hogy az ismerkedő versenyünkön mindenképpen célba vigyük ezt a szenzációs versenyautót.

Szöveg: Salánki Gábor
Fotó: Szauer Gergő/Facebook
2019. július 25. interjúk
vissza