Cél a cél...

Cél a cél...

A Rallye2-esek nyilatkozták a pályabejárás után
 
Nagy Varga Géza: Az lenne a lényeg, hogy túléljük és végig tudjuk csinálni az egész versenyt. Székesfehérváron már végig tudtunk menni, de kijött néhány apróbb hiba az autónkon. Ezeket orvosoltuk, reméljük ezzel a problémák végére értünk. Azért is fontos, hogy beérjünk a célba, mert kb. 10 éve, az alsómocsoládi szakaszon, az egykori RTE mezőnyében, volt egy balesetünk. Az árokparton volt egy tuskót, ami mindössze 10 centiméternyire állt ki a földből, annyit hagytak a fából, a favágók. Mi megtaláltuk. Állóra fogta a Ladánkat és kitépte a jobb első futóművet. Azóta nem jártunk a környéken. Ezért is szeretnénk abszolválni a Baranya Kupa teljes versenytávját. Nem lesz könnyű a dolgunk, ügyes srácok vannak a géposztályunkban.

Nyilas Péter: Mint szinte mindenkinek, nekünk is a célba érkezés lesz az elsőszámú feladatunk. Persze ezt nem csak kocsikázva szeretnénk elérni, hanem egy jó eredmény kíséretében, nagy csatában a többiekkel.

Bacsa Tamás: Hosszú és alapos felkészülésen vagyunk túl, amit csak lehetett, átnéztünk az autón, lelkiismeretesek voltunk. A pályabejáráson az volt az első benyomásunk a pályákról, hogy rettentően technikásak, igazolni látjuk a híreket, amik szerint a déli régió nem játék. Igyekszünk épségben célba érni, a többit pedig meglátjuk… A székesfehérvári kategóriagyőzelmünknek nagyon örültünk, de tudjuk, hogy hol a helyünk, nem rugaszkodtunk el a talajtól.

Fábián Donát: Azért jöttünk el Komlóra, Debrecenből, hogy jól érezzük magunkat. Hetvehely kivételével minden pálya új lesz nekünk, de tetszenek a gyorsaságik, igyekszünk majd rajtuk gyorsan is menni. A csütörtöki esőzések után kíváncsiak vagyunk, hogy milyen időjárás lesz szombaton, és hogy milyen gumikat használhatunk a versenyen.

Neukirchner András: Nem szeretnénk alacsonyabbra tenni a lécet, mint máskor, pláne úgy, hogy hazai pályákon versenyzünk a hétvégén. Győzni szeretnénk, a géposztályunkban és az összetett értékelésben is. De a verseny végén nem fogunk beállni a parc fermében, ha sikerül győznünk, akkor sem szeretnénk beleszólni az éves értékelésbe. Nem akarjuk befolyásolni a bajnokság állását és a srácok csatáját. Viszont ha kupákat szerzünk, legyenek azok bármekkorák is, azokat biztosan hazavisszük. Mondjuk azt, hogy versenyen kívül versenyzünk ezen a hétvégén.

Ráti Gergő: A legfontosabb az lenne, hogy a lehető legtöbb pontot itthon tartsuk, és növeljük az előnyünket, a bajnokságban. Nagyon örülnénk akár egy futamgyőzelemnek is. Sokat készültünk, a Baranya Kupára, reméljük, hogy minden jól alakul majd.

Dudás Gergő: Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, a tavalyi produkciónk után van mit szépítenünk. Úgy gondolom, hogy a pályabejárás során sikerült kellőképpen megismerni a pályákat, remélem, hogy ez az elméletem pénteken és szombaton be is igazolódik majd. Figyeljük az időjárás jelentést, bizakodunk abban, hogy a tavalyi 42-43 fokos hőség nem ismétlődik meg, bár fázni idén sem fogunk, ez egészen biztos.

Madari Imre: Egy teljesen átlagos felkészülésen vagyunk túl, a fő cél, hogy a komlói városháza előtt érjen véget a Baranya Kupánk. Tavaly technikai hiba miatt az utolsó előtti gyorsaságin estünk ki, tavalyelőtt pedig Hetvehelyen kicsúsztunk. Úgyhogy cél a cél, és hogy az egész csapatunk jól érezze magát. 

Gyöngyösi Marcell: A tervek a szokásosak, jó hangulat, vidám hétvége, de ezen felül, miután a legutóbbi három fordulóban kiestünk, szeretnénk célba is érni. Sokat dolgoztunk az autón, átalakítások, fejlesztések történtek Veszprém óta, remélem a befektetett munkánk meghozza a gyümölcsét. Ez a minimum, amit a hétvégénktől várnánk.

Molnár Ferenc: Miután döntetlen az állás a 2WD kupa élén, ott szeretnénk nagyon jól teljesíteni. Az időnket nem nézzük majd, csakis arra figyelünk, hogy Baksai Laciék mennyivel vannak lemaradva mögöttünk. Érdekes, izgalmas csatákra készülünk, motivál ez a szoros állás.

Horváth Attila: Első Rallye2-es futamunkra készülünk, szeretnénk célba érni. A pályabejáráson azt tapasztaltuk, hogy nehéz gyorsaságik várnak ránk, de tetszenek.

Györkő József: Nagyon szeretnénk célba érni, szerény leszek, a többi legyen meglepetés. A teszten ott voltunk, jól sikerült, hasznos volt, megtanultunk slick gumikkal menni a szakadó esőben. Ha esni fog a versenyen az eső, akkor már semmilyen problémánk nem lesz.

Balics Ákos: Két versenyt is kihagytunk, így nagyon örülünk, hogy végre autóba ülhetünk. Rengeteget dolgoztak a srácok a kocsinkon, ezért is kellett kihagynunk vele az utóbbi két fordulót. Szinte teljesen más autóba ültünk be a teszten, mint, amit korábban megszoktunk, végre van erő a motorban, a kocsi befordul a kanyarokba, ami teljesen megújult első futóműnek köszönhető. Rendkívül pozitívan csalódtunk eddig, kicsit azt érzem, hogy újra fel kell nőnünk a feladathoz. Rajta leszünk…

Csoba Roland: Egy tervünk van, mégpedig az, hogy jól érezzük magunkat. Semmi más. Régen várjuk már a Baranya Kupát, mert jó pályák szerepelnek az útvonallapon, amiken szeretünk versenyezni.

Merényi Zsolt: Először versenyzünk együtt Fridrik Gergővel, akivel szeretnénk az első, vagy a második helyet elcsípni, a géposztályunkban. Tesztelni nem voltunk, hiszen idén Egerben és tavaly egész évben mentem az autóval, ami a sajátom. A pályabejárás szerintem jól sikerült, reméljük, hogy elcsípünk egy jó helyezést, a 7-es kategóriában.

Magyari Beck Szabolcs: A trópusi hőséget leszámítva reméljük, hogy megismétlődik a tavalyi évünk, akkor remekül sikerült a Baranya Kupánk. A géposztályunk második helyével most is elégedettek lennénk és vissza is térnénk valamennyire az 5-ös géposztályban az éves csatába. A miskolci nullázásunk és a két murva kihagyása miatt most a hetedik helyen állunk, innen szeretnénk a komlói futam után egy kicsit előrébb lépni.

Trencsényi Vince: Mint mindig, természetesen most is az első pozíció megszerzése lesz a célunk a géposztályunkban és az összetett értékelésben egyaránt. Egyikünk sem ment még ezeken a gyorsaságikon, minden újdonság lesz, így hátrányban vagyunk a vetélytársakkal szemben. Annak örülünk, hogy sikerült részt vennünk a hivatalos teszten, és sokat tudtunk menni. Az autó jól működött, jónak tűntek a beállítások ezekre a technikás pályákra. Eddig úgy néz ki, hogy eső nem lesz, mi sietni fogunk, a többi pedig szombaton kiderül.

Baksai László: Egyetlen célunk van, mégpedig az, hogy a 216-os rajtszámmal induló Szabó-Keresztesi párost agyonverjük. Ha máshol nem, hát etapon… Mögöttünk rajtolnak, azon gondolkodok, hogy lehet megvárjuk őket valahol, és nekik megyünk. Vérmes reményeink nincsenek, mert a legpuhább gumikból áll néhány a rendelkezésünkre, úgyhogy ha meleg lesz, amire reális esély mutatkozik, akkor nem lesz könnyű az életünk. A szombati első kör után megnézzük, hogy hová tudunk odaérni a 2WD kupában aztán vagy gyorsítunk, vagy tartjuk a tempót.

Szabó Attila: Nekünk nincsenek terveink, mert bármikor tervezünk valamit, az biztos, hogy nem úgy sikerül, mint ahogy elképzeljük. Inkább nem tervezünk. Megyünk, ahogy megyünk, aztán ennyi. De ha Baksaiékat utolérjük, biztos, hogy kilökjük őket a pályáról.

Hulmann Gábor: Szeretnénk dobogóra állni a P12-es géposztályban, így nyomni fogjuk, ahogy csak bírjuk. Reméljük az autónk is bírni fogja a strapát. Ha igen, akkor nem lehet gond.

Fróna János: Az ellenfeleink otthon maradtak, így mindenképpen célba szeretnénk érni, mert sok pontot lehet rabolni ezen a futamon. A pontgyűjtés az elsődleges szempontunk.

Bartha Nándor: Új navigátorral állok rajthoz ismét, így csak én és a Peugeot 206-osom vagyunk hűségesek a Rallye2 Bajnoksághoz. Célba kell érnünk, tanítanom kell a navigátoromat, a többi pedig kiderül a versenyen. A Hondák ellen nem sok esélyt látok, nem bírunk velük, a célban tudnánk alakítani valamit a renoménkon, a másfélszeres szorzónak köszönhetően az utolsó helyen is elég sok pontot szerezhetünk.

Szabó Zoltán: Mondja Lóci!
Milcsevics Lóci: Itt van Zoli, mondja most ő.
Tudjátok mit? Mondom én. Az a tervetek, hogy szeretnétek ép lökhárítóval célba érni.
Lóci: : Az volt a terv, hogy ép lökhárítóval megyünk haza, de a teszt után már elmondhatjuk, hogy nem sikerült. Szerinted melyiket hagytuk ott?
Az első volt eddig a sláger.
Lóci: Á! Azt már unjuk. Ezúttal a hátsót amortizáltuk le. Sok volt a néző, Zoli meg bátor és ügyes volt. Ennek örömére picit megakasztottuk a hátsó lökhárítót egy szalagkorlátnál. Lecseréljük a lökhárítót, a versenyen pedig ráhajtunk az első helyre.
Az M csoportban is?
Lóci: Viccelsz? Hát persze. Nemzetközi versenyen vagyunk… Annyi a lényeg, hogy célba érjünk, és mint ebben a kis beszélgetésben is, jókat nevessünk. Továbbra is ezt valljuk. A többi nem számít.

Pethő István: Vidámak szeretnénk lenni, és jót szeretnénk versenyezni. Egyelőre úgy tűnik, hogy minden adott a jó szerepléshez, azt gondolom, hogy csak rajtunk múlik a hétvégénk kimenetele. Az időjárás sok mindent befolyásolhat, mert elég változékony mostanság a tapasztalataink szerint. Tegnapra 35 Celsius fokot mondtak, 23 volt egésznap, mára megint 35 fokot várunk, meglátjuk, hogy mi lesz belőle. Plusz az ég is bármikor leszakadhat. Az autónk rendben van, a veszprémi sérüléseket nagyjából sikerült eltüntetni, némi kapkodós rásegítéssel, utolsó pillanatban jöttek meg az alkatrészek, de szerintem összeállt minden a jó futamhoz.

Várnai Dávid: Mindenki nyerni szeretne, mi is így gondolkodunk. Az autóval sok dolgunk volt a Veszprém Rallye után, mert annyira összevertük a murvás pályákon, hogy már a motor is letiltott a végére. A pályák minősége a rosszabb helyeken nem tetszik, hagynak bőven kívánni valót maguk után. Számomra kifejezetten Miskolc Rallye-s feelingje van itt-ott a gyorsaságiknak. Veszélyesek az autóra, szűkek és tempósak is.

Krehlik Nándor: Jobb eredményt szeretnénk elérni, mint a Veszprém Rallye-n, amihez szerintem sikerült az autónkat felkészíteni. A pályák érdekesek lesznek, először indulunk a Baranya Kupán, nem lesz könnyű a dolgunk, de bízunk a legjobbakban.

Szombati István: Soha nem versenyeztünk még a Mecsekben, ezért az első számú feladatunk az lesz, hogy a célban fejezzük be a versenyt. Tetszenek a pályák, igen technikásak és gyorsak is lesznek. Eddig minden rendben van, csak az eső ne essen.

Szabó Norbert: Szeretnénk végre jól szerepelni, mert ez az évadnyitó Eger Rallye óta nem igazán adatott meg nekünk. Amennyire lehet, felkészültünk ennek érdekében.

Ivony Csaba: Biztos unjátok már, de a tervünk az, hogy végig menjünk a versenyen. Mi a mezőny második felében szoktunk autózgatni. A pályákat felírtuk, nagyon tetszettek, régi vágyunk volt már, hogy a Mecsekbe eljöhessünk versenyezni. Most minden rendben, és szeretnénk a célban is úgy nyilatkozni, hogy minden oké volt.
Szöveg és fotó:Salánki Gábor - rallye2.hu
2018. augusztus 03. interjúk
vissza